YANGıN MERDIVENI KAPıSı HAKKıNDA GERçEKLER AçığA

Yangın Merdiveni Kapısı Hakkında Gerçekler Açığa

Yangın Merdiveni Kapısı Hakkında Gerçekler Açığa

Blog Article

; bir yangın esnasında yapı içerisindeki kişilerin gücük, hızlı ve güvenli şekilde tahliyesini yapmak amacı ile çatı bâtıni veya dışı kurulan merdiven sistemine maruz isimdir. Normal bir yangın, tabii afet ve benzeri durumlar başüstüneğunda insanlar pencerelerden atlamakta ya da bina bağırsaki merdivenleri kullanarak yaralanma ve ölümlere sebebiyet vermektedir.

Yangın bapsı ivedili çıkış karınin kullanılacaksa o dakika gerekli koşulları / standartları sağlayıcı yani yangın dayanıklılık belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içinde yalıtım olarak taş yünü ve aldatmaçıpan ıztırari olarak bulunmalıdır. Kapıda kullanılan sac sözınlığının da en az 1.

Yangın merdiveni kapısının ne açıldığını öğrenmek yangın simultane da kolaydır ancak elan öncesinde yangın ile alakadar tatbikatlarda bapnın nite açıldığını teşhir etmek gerekir.

Bunlar kadar insanoğlu trafiğinin lüks ve asayiş zaafiyeti olan yerlerde yangın bapları kullanmaı yasalarca gereklidir. 5000 m2 nin üzerindeki dokumalarda binanın dışında bir proje ile projelendirerek yangın kapıları ve yolları talih izni alabilir.

Zihinsel mânialı, tutuklu yahut ıslah edilenlerin barındığı, yetkili mensubu ötümlü yer başında olan ve yangın veya öbür müstacel durumlarda kullanıcıları nakledecek yeterli imkânları kâin yerlerde kilit kullanılmasına icazet verilir.

Memur servis merdivenlerinin genliği en az 65 cm olmalıdır. Yüce katlı binalarda yangın merdiveni kocaliği en az 90 cm, kaçış yolu kocaliği ise 180 cm'den az olmamalıdır. Huzurevleri, konutlar, hastaneler ve halk binalarındaki yangın merdivenlerinin kapı yaygınliği 120 cm'den az olmamalıdır.

Yangın Yangın Kapısı Fiyatları yahut evgin kondisyon vakalarında binalardaki insanların kolayca boşaltma edilmesi kucakin Yangın Bapsı kullanılmaktadır.

Bu sayede insanların emin bir şekilde binayı terk etmesine yahut yangınla uğraş ekiplerinin çaldatmaışmasına imkân sağlamlar. Yangın kapıları ekseri otomatik olarak kapanan ve panik pası kadar ivedili durumlarda kolayca açılabilen özelliklere sahiptir. Sonunda yangın sırasında insanoğluın hızlı bir şekilde kaçmasına yardımcı olurlar.

Yangın merdivenine giriş ile katman sahanlığının aynı kotta olması gerekir. Umumi merdivenlerden geçilerek yangın merdivenine ulaşılamaz. Yangın merdiveni yuvalarının yerinin belirlenmesinde, en ırak kaçış mesafesi ve kullanıcı abraü başlıca karşıır.

Antrparantez, ehven yangın baplarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın esnasında yeterince dayanıklı olmayabileceği konusunda ikazyorlar.

Yangın kapısı; beniâdem katkısızlığını koruyup yangın ve duman doğal gazının etkilerinden izole etmektir. Yangın kapısı insanların kaçışlarını emniyetli bir şekilde Yangın Kapısı yapmalarına yardımcı olabilir.

Kapı sistemlerinin yangın benzeri facia anlarında hem kaçış hem asayiş hizmeti sunması onları çok kıymettar hale getirmiştir.

Yangın merdivenlerinin duvar, tavan ve temelında hiçbir cepheıcı malzeme kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en az 120 zaman dayanıklı engel ve en az 90 dakika dayanıklı kötü sızdırmaz kapı ile vesair taksimmlerden ayrılır.

Sarmal Yangın Bapsı / Yangın Kepenk Sistemi Sarmal yangın kepenkleri; Yangın Çıkış Kapısı ekseriya endüstriyel tesislerde dü farklı vadiı birbirinde etkilenmeyecek şekilde yangın izolasyonu getirmek kucakin kullanılmaktadırlar.

Report this page